6 Tips - Hur du stylear din lägenhet innan husvisning

1. Tänk på den potentiella målgruppen av köpare för din lägenhet
Det är möjligt att attrahera en specifik grupp av köpare med hjälp av styling. Du kan själv tänka över om din lägenhet och läget är passande för ungdomar, familjer eller äldre personer. Familjer fokuserar oftast på antalet sovrum och förvaringsmöjligheter medan äldre personer kanske tänker mer på funktionaliteten.

2. Gå igenom saker du inte längre har användning för
Gå igenom lägenheten rum för rum och tänk igenom om där är några möbler som är överflödiga och kan skänkas bort eller förvaras utanför lägenheten under försäljningsprocessen. För fulla rum kan till och med försvåra försäljningen av lägenheten. En för full lägenhet får lägenheten att kännas och se mycket mindre ut än vad den egentligen är. Ägodelar och möbler som är betydelsefulla för dig behövs nödvändigtvis inte ges bort, de kan också förvaras. Lär dig mer om Pelican Self Storage forvaringsrum i Stockholm.

Se till att vara säker på att syftet med rummet tydligt kommer fram när du stylar lägenheten. Sovrummet ska se ut som ett sovrum, inte som en begravningsplats för möbler. Om bastun för tillfället används som ett rum för förvaring är det svårt för potentiella köpare att föreställa sig njuta i den varma och sköna bastun, utan istället fokuserar de främst på högen av saker i rummet.

Stylingen börjar med att flytta de personliga sakerna utom synhåll. Det är också smart att flytta alla personliga papper och dokument såväl som teckningar och post-it’s på kylskåpsdörren utom synhåll. Antalet synliga foton borde också minskas så mycket som möjligt.

Lägenhetens hall är de första som de potentiella köparna möts av. Se därför till att det endast är de mest nödvändiga sakerna som finns kvar i hallen.
Garderober, skåp och förvaringsutrymmen borde också städas upp. Garderober och skåp öppnas ofta under lägenhetsvisningar för att de potentiella köparna ska kunna uppskatta storleken av förvaringsutrymmet.
Badrum är ofta stylade före försäljning genom att arrangera så att smink, borstar, rakapparater, hårfönar, tandborstar och andra hygienartiklar är förvarade utom synhåll. Badrockar och handdukar kan också förvaras i lådor eller skåp under visningen.

3. Gör en storstädning
När du går igenom alla de saker du inte länge har användning för är det också lättare ifall du samtidigt gör en storstädning. Alla ytor och fönster borde städas. De smutsiga fönstren ger ett smutsigt och dåligt intryck även om lägenheten egentligen är fin. Låt istället ljuset komma in genom rena fönster så ser lägenheten mycket ljusare ut.
Se också till att gå igenom växterna och släng vissna växter i återvinningen.

4. Skapa en harmonisk atmosfär
Tänk över hur du kan få varje rum att se så rymligt som möjligt ut. Att sortera bort saker ger mer utrymme. Ljusa och neutrala färger så som vitt, ljus grått och beige är enligt många lugna och behagliga färger. Du kan välja att piffa till den ljusa färgskalan med några starka accentfärger som är återkommande i lägenheten på exempelvis handdukar eller kuddar. Var noga med att inte använda för många olika färger eller för starka accentfärger.

Stanna framför varje rum och tänk över vad du först riktar din uppmärksamhet på.
En kamera kan vara till stor hjälp för att få en känsla över hur man uppfattar ett rum.
Ta en bild på rummet och bedöm utefter bilden vilka platser i rummet som fortfarande är i behov av lite mer styling. Det är lättare att uppfatta rummets färger, toner, kontraster och irriterande saker från en bild än genom dina egna ögon.

5. Fokusera på ljuset
Dra gardinerna till sidan och låt solljuset fylla lägenheten. Se till att där finns tillräckligt med lampor så att ingen hörna av lägenheten är mörk. Se till att alla lamporna är fungerande. Levande ljus gör det möjligt att få lägenheten att kännas mer som hemma. Om där finns en brasa i lägenheten kan den tändas för att ge lägenheten både en mysig känsla men även skön värme.

6. Se till att fräscha upp lägenheten inför varje visning
Även om du är färdig med att städa och sortera bort dina saker du inte längre använder finns där fortfarande några saker som är smarta att göra inför varje visning. Se till att luften i lägenheten är fräsch genom att dammsuga och vädra i lägenheten. Städa av toaletten, vasken och torka av ytorna i badrummet. Städa också köksytor och ta ut soporna.