7 tips när du organiserar: Så här mycket kan du egentligen få plats med i ditt förråd

Att använda sig av ett förråd är ett praktiskt sätt att magasinera allt det du inte använder i din vardag eller det du endast använder säsongsmässigt. Det kommer också kunna underlätta för dig när du är mitt inne i en större flyttprocess, när du flyttar ut från din lägenhet till exempel, eftersom du med hjälp av ett förråd kan flytta lite i taget. Utefter dina egna preferenser och ditt schema så kan du själv flytta dina saker till förrådet, och självklart också hämta dina möbler och andra förvarade saker när det passar dig.

Det kan såklart vara svårt att avgöra hur mycket förrådsutrymme man behöver, men som tumregel kan man tänka att en rimlig storlek är runt 15 % av golvytan i lägenheten som ska flyttas. Om huset till exempel är 120 kvadratmeter, så kommer möbler och annat behöva ett förrådsutrymme på 15 kvadratmeter. Ett mindre förråd på 3 kvadratmeter kan rymma 50-60 flyttlådor, och ett 9 kvadratmeter stort förråd passar bra för att förvara möbler och inredning från lägenhet med 2-3 rum.

Pelican Self Storage har mängder av förvaringsalternativ att erbjuda, med förråd från 1,5 till 18 kvadratmeter. Om det skulle vara så att du behöver mer förvaringsyta längre fram i tiden, så kan du enkelt byta förrådstyp utan extra kostnad, och då tas hyran du har betalat från det tidigare förrådet med i beräkningen till ditt nya förråd.

För att kunna avgöra hur stort förvaringsutrymme du behöver, så är det rekommenderat att du spenderar lite extra tid på att packa ner dina saker så praktiskt som möjligt och att du planerar hur du kan utnyttja förrådsutrymmet till fullo.

Följande tips kommer kunna hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av vad magasinering i ett förråd har att erbjuda:

1. Fyll flyttkartongerna varsamt
Fyll flyttkartongerna, och andra lådor du kan tänkas använda, varsamt och baserat på deras storlek och kapacitet. Det är inte en bra idé att lämna lådor halvfulla, men å andra sidan kan det vara riskfyllt att stapla överfulla lådor på varandra eftersom de kan falla.

2. Kom ihåg att märka lådorna tydligt
Var noggrann med att märka de lådor som innehåller ömtåliga saker, så att du kommer ihåg att hantera dem varsamt. Märk också lådorna baserat på vad de innehåller, så att det underlättar för dig att organisera snabbt och enkelt när du fyller upp förrådet.

3. Montera isär effektivt och skydda allt väl
Montera isär dina möbler och inredning så gott det går, och packa ner de olika delarna på samma ställe så att du inte riskerar att tappa bort något. Se till att skydda möblerna och större hushållsartiklar varsamt, så att de inte går sönder när de transporteras eller ställs in i förrådet.

4. Se till att förrådet är lämpligt för dina behov
Ta reda på hur väl anpassat förrådet är för dina saker innan du börjar fylla upp det. Det är viktigt att förrådet är rent, torrt, varmt nog, och att ventilationen i förrådet är välfungerande.

5. Glöm inte att utnyttja förrådsutrymmet på höjden
Om det är möjligt så bör du förvara det som kräver mycket plats, såsom soffor, sängar, tavlor och speglar stående. På så sätt ser du till att det finns tillräckligt mycket utrymme för dina flyttlådor och andra mindre saker.

6. Sätt de tyngsta sakerna längst ner
Placera de tunga sakerna i botten, och det lätta och ömtåliga högst upp. Genom att göra det så kan du använda hela förvaringsytan så effektivt som möjligt, samt att det du förvarar håller sig i gott skick.

7. Kom ihåg att lämna rum för att kunna passera
Lämna tillräckligt mycket plats för att kunna komma åt det du har förvarat, så att du har lätt tillgång till det du har packat ner när du behöver det. Placera det du behöver och använder mest närmast utgången.