Här har vi kunnat växa efter hand

Flexibilitet, service och läge var avgörande när Åsa och Anne-Lie på Cook’n Bloom behövde ett lager till sin nystartade verksamhet. För dem blev Pelican Self Storage på Kungsholmen det bästa alternativet.

Åsa och Anne-Lie driver sedan 2013 företaget Cook’n Bloom som importerar och distribuerar utvalda produkter till både inneköket och uteköket. I deras sortiment finns bland annat proffsiga redskap, högkvalitativa serveringsbrickor, köksknivar och maffiga grillar som ska ta matlagningen till nya höjder för alla som älskar att laga mat.

''Att få kocken att blomstra i köket helt enkelt'', säger Åsa. Åsa och Anne-Lie hade länge haft drömmen om att jobba med mat, som är deras stora passion, när de 2013 bestämde sig för att göra slag i saken och byta yrkesinriktning.

''Vi tog chansen och ställde ut på Formex. Hur vi lyckades där var avgörande för om vi skulle kunna ta nästa steg'', berättar Anne-Lie. De lyckades bra. Men med ett hemmakontor i Hägersten, visste dem att de skulle behöva ett förråd.

Jag kollade runt på olika aktörer och pratade med olika anläggningar. Pelican Self Storage på Kungsholmen hade ett perfekt läge för oss.

''Vi började med att hyra 9 kvm, idag har vi 55 kvm i förrådsyta fördelat på fem olika förråd. I dagsläget fungerar två förråd som plocklager, men man har också fler förråd, bla. två för alla grillar och ett för alla mässmöbler.''

''Under de första åren när vi har växt har vi lagt till förråd efter hand. Istället för att från början låsa oss till ett stort förråd. Det är en stor fördel för vår verksamhet att vi kan vara flexibla och öka och minska vår yta efter behov.''

Servicen som Pelican kan erbjuda är också en viktig parameter, att det alltid finns någon på plats i receptionen mellan 10 – 18.

För oss är det viktigt att det finns en reception som kan ta emot och lämna ut gods. Fraktbolagen kan aldrig säga ett exakt klockslag för leveranserna. Vi packar själva, och märker upp. Men det är personalen i receptionen som tar emot och lämnar ut gods.

''Visst finns det lagerhanteringsföretag, men för oss är Pelican en jättebra lösning eftersom vi sköter orderhanteringen själva.''

Åsa och Anne-Lie menar också att möjligheten att nyttja loungedelen med konferensrummet har varit ett stort plus.

''Här har vi haft många kundmöten och även tagit emot journalister för att visa upp våra produkter.''