Inredningstrender 2018

Vårens inredningstrend är personlighet. Hemmet ska, mer än någonsin, reflektera personligheten av de personer som bor där. Den tidigare dominerande harmoniska trenden med sprillans nya möbler kan nu ta ett steg åt sidan och ge plats åt vintage möbler och återvunna möbler. Även färgerna och nyanserna blir mörkare och mer varierade.

Färger
Grönt. Olika nyanser av grönt ökar i popularitet även den här våren. Utöver detta, kommer fler straka nyanser av grönt så som äpple och pistage att göra entré. Vissa gröna nyanser är även inspirerade av de tropiska färgerna.

Rött. Alla olika nyanser av rött från mörkröd till rosa. De olika nyanserna av rött blandas också med varandra för att skapa spännande kombinationer. Rött kan också fördelaktigt dekoreras i små doser om större mängder av rött känns lite ’för mycket.’.

Brunt och beige. Den långa perioden av grått börjar sakta försvinna när beige och “greige” gör entré i inredningstrenderna. Även mörkbrunt ökar snabbt i popularitet.

Blått. Blått kommer att bli starkare än någonsin den här våren. Ljusare grå-blåa färger får ta ett steg åt sidan när koboltblått, också känt från 90-talets köksredskap, ökar i popularitet.

Svart. Svart kommer fortfarande att vara trendigt. Svart och vita hem har varit populära i många år och den trenden verkar hålla i sig. Den här våren blandas svart med säsongens övriga trendfärger.

Material och mönster
När det gäller material är det de klassiska eleganta materialen som är trendiga och även ännu mer dramatiska mönster än tidigare.

• Sammet. Mjuk sammet är ett trendigt material på soffor och dekorationskuddar. Den här säsongen kan du i stort sätt täcka allt i sammet: soffor, kuddar, sideboards och fåtöljer…
• Trä. Och inte endast ljust trä utan även mörkare träslag så som teak och valnöt. Trämöblerna är mixade i olika träslag och färger för att bidra till personliga kombinationer för hemmet.

• Skinn. Speciellt brunt skinn. Det ljusa skinnet som tidigare dominerat inredningstrenderna leder inte längre utan nu är inredare även ute efter andra nyanser av läder. Nu har mörkare nyanser så som mörkbrunt läder växt i popularitet inför den kommande säsongen.
• Starka blom-, djur- och växt mönster på tapeter och textiler
• Krom. När det kommer till metaller är krom den senaste trenden. Olika metaller mixas nu samman och tillåter dig att mixa guld, krom och koppar nyanser.
• Keramik. Grova och fina. Handgjord keramik från loppmarknader är nu kombinerade på bordet tillsammans med industriella köksredskap.

Dekorera med växter
Att dekorera med växter har varit en stark trend under många år och den trenden kommer bara att fortsätta den här säsongen. Växter med mönstrade blad så som prickbladsväxter och begonior så väl som växter med blad i röda nyanser är nu på ingång.

Om du ska ändra om och inreda ditt hem, så kom ihåg att du kan hyra ett förråd hos Pelican där du kan förvara dina saker från hemmet medan du ändrar om.