Vem av dessa karaktärerna är du i flyttprocessen? Välj det perfekta teamet för din flytt

En flytt blir både billigare och mer avslappnad när du låter dina vänner agera flytt team, och dessutom ger det er mer tid till att umgås. Eftersom vänner är kända för att alltid ställa upp, är det oftast ingen utmaning att hitta hjälp. Däremot är det inte alltid en lätt historia att sätta samman det ultimata ”Dream Teamet” från ditt nätverk.

En flytt skiljer sig förmodligen från vad du och dina vänner brukar göra tillsammans, och det är mycket möjligt att du mitt under flyttkaoset kommer märka att de vänner du trodde du kände utan och innan kommer avslöja sina sanna jag. Kan du känna igen någon av de följande karaktärerna i ditt flytt team?

Bossen
Bossen är den som har starka åsikter om varenda liten detalj när det gäller flytten, och hen ser till att alla har koll på dem. Åsikterna är nödvändigtvis inte baserade på stark erfarenhet, utan snarare på hens vision av hur flytten bör gå till. Trots starka viljor är det oftast inte bossen som är med och faktiskt genomför flytten, vilket förklarar varför gruppens stämning snabbt kan bli intensiv och lite spänd.

Nybörjaren och virrpannan
Nybörjaren har väldigt goda intentioner med flytten, och hen är där för att vara hjälpsam. Problemet med att samarbeta med nybörjaren är dock att saker och ting inte verkar fungera särskilt bra. Den praktiska delen av att ta beslut och lösa problem blir ibland lite för mycket för hen. Detta betyder att nybörjaren är som mest hjälpsam när hen håller sig ur vägen för flytten och istället fokuserar på andra uppgifter, som att se till att folk inte är hungriga till exempel. Virrpannan är känd som nybörjarens kusin, skillnaden mellan dem är att virrpannan har en tendens att göra mer skada än nytta. Virrpannans flytthjälp är smått oklar och hens handlingar resulterar ofta i att det lämnas märken och repor på dörrkarmar och möbler.

Virvelvinden
Virvelvinden har alltid bråttom, även om det inte finns någon anledning till att ha det. Viljan är stark och tempot högt, och när det blir lite för intensivt blir säkerheten lidande eftersom virvelvinden aldrig tycker att det är nödvändigt att sakta ner tempot i flyttprocessen. De saker som flyttas skapar en farozon när virvelvinden är i farten eftersom hen anpassar sitt arbetssätt till sin vision om att få klart allt så snabbt som möjligt.

Social media-proffset
Den här personen vill alltid befinna sig i händelsernas centrum. Både vad hen och vad andra personer gör offentliggörs på diverse sociala plattformar. Att hjälpa till med själva flytten är självklart inte lika viktigt som att dokumentera allt roligt som händer under tiden, och det måste läggas upp direkt!

Tidsoptimisten
Om du kommer sent, så betyder ju det att du kan lämna lite tidigare också, eller? Tidsoptimisten lyckas alltid dyka upp precis när det tyngsta sakerna, som är mest energikrävande, redan har flyttats till flyttbilen eller till det nya hemmet. Detta betyder dock inte att hen kommer sent med vilje eller för att hen är lat. Det är helt enkelt bara så att vissa personer har svårt att schemalägga sin vardag – och en sån person är oftast inte den mest önskvärda under dagar då det är viktigt att hålla sig till en tidsplan.

Glidaren
Glidaren är mer intresserad av ölen, pizzan och alla andra snacks som finns innan, under och efter flytten än att hjälpa till att slita under själva flyttprocessen. Den här personen syns också en hel del på fester, där hen har utvecklat sin förmåga att låtsas vara toppresterande. Istället för att bara stå och hänga, så får glidaren det att låta som att hen verkligen är produktiv, men att hen på något vänster alltid blir tilldelad de enklaste uppgifterna.

Slutföraren
Lyckligtvis tillhör de flesta i ditt flytt team den här kategorin, vilket innebär att de lyckas göra färdigt uppgifterna på ett innovativt och effektivt sätt. De här personerna utgör själva ryggraden av flytten när man flyttar med ett gäng vänner, och deras hjälp är ovärderlig. Slutföraren gör färdigt sina uppgifter i tid, som överenskommet, och det känns alltid skönt att återgälda deras tjänst när de ber om det.