Här är det lätt att vara kund!

Från början sökte Christer Rygaard på Sunny Future främst efter ett torrt och varmt förråd för de solpanelssystem han säljer. Men efter en tid på Pelican Storage i Täby såg han andra stora fördelar; flexibilitet och en mycket hög serviceanda.

Företaget Sunny Future går en ljus framtid till mötes. Sedan 2015 har man sålt solcellsanläggningar till både privatpersoner och företag.

''Det ökar ordentligt - i år har vi haft en tre gånger så hög orderingång som förra året'', berättar Christer Ryygard som har företaget tillsammans med sin fru Carina. ''Jag hade drivit it-företag i många år när möjligheten plötsligt dök upp att göra något annat'', berättar Christer. ''Samtidigt öppnades samma möjlighet för min fru och vi beslöt oss för att satsa på solceller som en familjeaffär!'' Sunny Future har sitt kontor hemma, en lyx att kunna vara på plats när dottern kommer från skolan. Men solpaneler är skrymmande så att de måste komplettera med ett förråd var självklart.

När vi från början letade efter ett förråd var det första kriteriet att det skulle vara varmt och torrt med en bra miljö för våra grejer. Men ganska snart märkte jag andra stora fördelar med att ha förrådet hos Pelican.

Till exempel är processen med lagerhållning och lastning viktig för att få ekonomi i allt de gör. ''Vi försöker jobba så strömlinjeformat som möjligt med en smidig och effektiv process för att lasta och packa, eftersom vi säljer varje installation till fast pris.'' Det är till exempel avgörande att det är lätt att lasta in och ut panelerna och de skenor som hör till. ''Skenorna är upp till fyra meter långa och ganska pyssliga att gömma undan'', skrattar Christer. Och pallarna med solpaneler är tunga – de väger cirka 500 kg per pall.

Personalen på Pelican tar emot varorna åt oss, det är guld värt. Vi behöver inte passa våra leveranser. De tar emot allting, från små grejer till jätteleveranser med åtta pallar och lastar in allting i våra förråd.

Att säkerheten är omfattande kring anläggningen känns tryggt menar Christer. Med inhägnat område, larm och Tv-övervakning. Flexibiliteten är också viktig för ett företag som växer. ''Just nu har vi ett förråd och två garage som är på 18, 27 och 21 kvadratmeter. Men eftersom vi växer kan vi utöka allt efter behov. Flexibiliteten är värdefull.''

Christer pekar även på serviceandan hos Pelican som löst många situationer. Ibland när vi haft många leveranser och faktiskt inte haft plats under några timmar i våra ordinarie förråd, har personalen löst det, ställt in någon pall i ett tillfälligt förråd. ''Det gör det lätt att vara kund på Pelican! ''